Расписан јавни позив за субвенције за квалитетна приплодна грла!

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде расписало је 15. априла 2024. године, Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје у сточарству за квалитетна приплодна грла за 2024. годину.

Расписан јавни позив за премију за млеко за први квартал 2024. године!

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде расписује Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на премију за млеко за први квартал 2024. године

Захтеви се подносе у периоду од 1. априла до 30. априла 2024. године преко платформе еАграр, односно портала еПодстицаји. 

Спој укуса и традиције! Органско млеко и млечни производи на врху Торника!

Здравље и природа на дохват руке!

Златиборски Еко Аграр 1. априла 2024. године, поставио је нови млекомат уз финсијску подршку Европске уније и у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој.

Овај пројекат је део шире иницијативе Европске уније за Зелену агенду у Србији, коју уз техничку и финансијску подршку ЕУ, спроводи УНДП у партнерству са Министарством заштите животне средине. Додатна финансијска средства обезбедиле су Владе Шведске, Швајцарске и Србије, уз сарадњу са Амбасадом Шведске и Европском инвестиционом банком.

Отворен нови огранак Агро Сајам у оквиру ПД Златиборски Еко Аграр

У оквиру Привредног друштва Златиборски Еко Аграр,основан је нови огранак под називом Агро Сајам.

Основна делатност овог новооснованог огранка јесте приређивање сајмова и изложби, поред тога бавиће се организацијом конгреса, стручних скупова као и маркетиншким услугама.

Конкурс за подстицаје у пољопривреди општине Чајетина

На основу Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Чајетина за 2024. годину, усвојеног на Седници скупштине општине Чајетина 29.01.2024. године, број 02-11/2024-01, а на основу сагласности Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике  Србије (број 000243127 2024 14840 007 000 000 001 од 19. фебруара 2024. године) Привредно друштво за развој пољопривреде општине Чајетина „Златиборски еко аграр“ д.о.о., расписује.

Пријава за хектаре могућа и за парцеле на верификацији!

Обавештавамо пољопривредне произвођаче да могу да поднесу захтеве за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи и за парцеле које су на верификацији, а на којима се налази биљна култура.

Парцеле на којима се налази биљна култура, а тренутно су на верификацији ће и пре њеног завршетка бити видљиве на платформи еПодстицаји и корисници ће имати могућност да поднесу захтев за подстицаје у биљној производњи. 

Почиње подношење захтева за подстицаје у сточарству за тов јунади, тов свиња, тов јагњади и тов јаради!

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде - Управа за аграрна плаћања расписује Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје у сточарству за тов јунади, тов јагњади, тов свиња и тов јаради за 2024. годину.

Захтеви се подносе у периоду од 11. марта до 11. априла 2024. године. преко платформе еАграр, односно преко портала еПодстицаји. Захтев се подноси посебно за сваку врсту товних грла, с тим да се за исту врсту товних грла подноси један захтев за остваривање права на подстицаје.

Продужен рок до 1. априла за подстицаје по хектару биљне производње!

Јавни позив за подстицаје по хектару биљне производње је продужен и трајаће до 1. априла!

 

Пријаве за субвенције се подносе преко платформе еАграр, односно портала еПодстицаји.

Данас почиње исплата захтева за подстицаје по хектару биљне производње.

 

Пршутијада 2024.

 

''Пршутијада'' 22 сајам сувомеснатих производа, одржаће се 1-3. марта 2024. године у порти цркве Светог Пророка Илије у Мачкату, где ће производе излагати локални произвођачи.

Свечано отварање овогодишње Пршутијаде заказано је за 1. март у 10.00 часова.Пршутијада 2024.

zlatka.jpg